Dille-Mosterdsaus combineert twee ingrediënten die vaak bij verschillende recepten met vis geserveerd worden.
Dille is natuurlijk het kruid dat vaak bij recepten met vis gebruikt wordt, omdat het net even wat extra smaak aan de vaak vrij vlak smakende vis toevoegt.
Datzelfde is ook van toepassing op mosterd en mosterdsaus.
Beide ingrediënten samen brengen de smaak tot een nieuwe hoogte. Een saus die overigens niet alleen heerlijk is bij vis, maar ook bij diverse vegetarische gerechten en als dip bij rauwe groenten.
De saus, in dat geval iets dunner maken, smaakt ook heerlijk als dressing bij een verse salade.
De bereiding van dit recept is uiterst eenvoudig, en je kunt de saus dan ook snel maken als je plotseling visite krijgt of eters.
De mosterd in een kom mengen met rietsuiker, de fijngehakte dille, en de mayonaise.
Meng alles goed door elkaar. Als de saus te dik blijft, kun je een beetje water toevoegen en weer goed mengen. Voeg niet te veel water toe, want anders wordt de saus te dun.
Bij barbecue-mosterdsaus denk je natuurlijk meteen aan lekker in de tuin grillen bij mooi zomerweer,…
Sinaasappel-mosterdsaus is een misschien wat vreemde saus als je het vergelijkt met andere mosterdsauzen, maar…
Romige mosterdsaus is meestal wat dikker dan de gewone mosterdsaus. Het heeft wat meer de…