Dille-Mosterdsaus
Dille-Mosterdsaus combineert twee ingrediënten die vaak bij verschillende recepten met vis geserveerd worden.
Dille is natuurlijk het kruid dat vaak bij recepten met vis gebruikt wordt, omdat het net even wat extra smaak aan de vaak vrij vlak smakende vis toevoegt.
Datzelfde is ook van toepassing op mosterd en mosterdsaus.
Beide ingrediënten samen brengen de smaak tot een nieuwe hoogte. Een saus die overigens niet alleen heerlijk is bij vis, maar ook bij diverse vegetarische gerechten en als dip bij rauwe groenten.
De saus, in dat geval iets dunner maken, smaakt ook heerlijk als dressing bij een verse salade.
Recept Dille-Mosterdsaus
De bereiding van dit recept is uiterst eenvoudig, en je kunt de saus dan ook snel maken als je plotseling visite krijgt of eters.
Ingrediënten
- 1,5 Theelepel Rietsuiker, je kunt ook basterdsuiker gebruiker of kristalsuiker
- 1 Theelepel Franse mosterd, waarbij je zelf kunt bepalen hoe scherp je de mosterd wilt hebben.
- 1 Theelepel Verse en fijngehakte dille
- Beetje water uit de kraan
- 2,5 Eetlepels Mayonaise of yoghurtsaus (deze saus wordt vaak gebruikt als slasaus.)
Bereiding
De mosterd in een kom mengen met rietsuiker, de fijngehakte dille, en de mayonaise.
Meng alles goed door elkaar. Als de saus te dik blijft, kun je een beetje water toevoegen en weer goed mengen. Voeg niet te veel water toe, want anders wordt de saus te dun.