Barbecue-Mosterdsaus
Bij barbecue-mosterdsaus denk je natuurlijk meteen aan lekker in de tuin grillen bij mooi zomerweer, en vanzelfsprekend horen daar verschillende sauzen bij die het vlees nog lekkerder maken.
Een barbecue is immers niet compleet als twee belangrijke dingen er niet bij zijn.
Vlees voor op de barbecue en diverse sauzen.
Deze barbecue-mosterdsaus kun je heel simpel zelf maken, en smaakt veel beter dan de kant en klare mosterdsaus die je in de winkels kunt kopen.
Recept Barbecue-mosterdsaus
De saus past bij alle soorten vlees, en ie ook ideaal als basis om gevulde eieren mee te maken. En kan natuurlijk ook gewoon bij eten dat gekookt is in de keuken gebruikt worden.
Ingrediënten
- 1 Ui
- 3 Eetlepels Mayonaise, waarbij je ook gerust een wat minder vette soort kunt gebruiken
- Zout en peper naar smaak
- Eventueel een scheutje melk om de saus dunner te maken
- 2 Theelepels Gladde mosterd zonder zaadjes, waarbij je zelf kunt bepalen of het een scherpe mosterd moet zijn of een milde mosterd
Bereiding
Maak de ui schoon en snij deze heel erg fijn.
Doe wat boter of olie in een pan, en bak de stukjes ui totdat de stukjes glazig en wat bruiner worden.
Voeg nu een 2 theelepels mosterd toe en roer de mosterd goed door de uien heen.
Doe de uien met mosterd in een kom en voeg de mayonaise toe. Ook dit weer goed doorroeren totdat de saus egaal wordt.
Als de saus te dik wordt kun je deze met een scheutjes melk wat verdunnen. Gebruik niet te veel melk anders wordt de saus juist te dun.
Proef de saus en voeg naar smaak wat zout en peper toe. Is deze wat te scherp voeg dan nog een beetje mayonaise toe. Is deze niet scherp genoeg dan kun je nog wat mosterd toe voegen of een beetje peper of paprikapoeder.