Romige mosterdsaus
Romige mosterdsaus is meestal wat dikker dan de gewone mosterdsaus. Het heeft wat meer de structuur van mayonaise dat ook in de mosterdsaus verwerkt wordt.
Daardoor is de saus ook erg geschikt, en bovendien erg lekker, om bij visrecepten te gebruiken.
Erg lekker is bijvoorbeeld ook gestoofde kip met romige mosterdsaus, en met gebakken aardappelen. Maar deze saus kun je vanzelfsprekend bij alle gerechten gebruiken waarbij je het lekker lijkt.
In plaats van mayonaise kun je natuurlijk ook een ietwat minder vette variant nemen, waardoor de saus ook wat minder zwaar wordt.
Recept Romige mosterdsaus
Slasaus is overigens minder geschikt omdat de saus dan niet echt romig wordt.
Ingrediënten
- 5 Eetlepels Mayonaise
- 4 Eetlepels Zure room
- 1 Eetlepel Vers citroensap
- 1 Eetlepel Franse Mosterd, maar je kunt vanzelfsprekend ook een andere mosterd gebruiken. Neem wel een mosterd zonder zaadjes, want veel mensen vinden deze zaadjes niet lekker in de saus
Bereiding
Meng de mayonaise in een kom of schaal met een garde met de mosterd en het verse citroensap. Roer daarbij voorzichtig zonder snel met de garde te slaan.
Eigenlijk is dit alles maar je kunt de mosterdsmaak nog wat versterken door er meer mosterd aan toe te voegen.
Eventueel kun je ook wat gehakte kruiden, zoals peterselie, selderij of bieslook, toevoegen. Ook kun je wat zoet paprikapoeder toevoegen en zo een verrassende variant maken.